2014. sze 07.

Richard Rohr - A férfi útja

írta: not4me
Richard Rohr - A férfi útja


  A könyvben Richard Rohr előadásain elhangzott beszédeit olvassuk, melyeknek témája a "férfi". Már maga a téma is megfogott, mert személy szerint nem olvastam, még hasonló témájú könyvet sem, ráadásul az előadó ferences rendi szerzetes, így a keresztyéni megközelítés adott. Rendkívül kíváncsian fogtam neki a könyvnek, és a végére úgy éreztem, sok értékes gondolattal gazdagodtam.

  Beszél a könyv "férfienergiáról", ami egy férfi életében a cselekvőképességet, életerőt hivatott jelképezni, valamint egy fajta útról ( cím ), amit életünk során bejárunk. Ezen fogalmakat járja körbe a könyv azon a 4-5 beszéden át, foglalkozva a férfi szerepéről a társadalomban, magánéletben, hétköznapokban. Természetesen teszi mindezt úgy, hogy Isten és az egyén élő kapcsolatát helyezi fókuszba, és ad egy szép keretet az egésznek.

 A könyv végén található "függelék" szintén építő gondolatokkal ajándékozhat meg minket. Olvashatunk benne némi egyházkritikát, és ami különösen tetszett: a "sebezhetőségről". Ez utóbbit nem fejteném ki ( spoiler lenne ).

  Most döbbenek rá, mennyire nehéz néhány sorban összefoglalni a könyv legfontosabb tartalmi pontjait, így aztán mindenkit arra buzdítanék, vegye meg, kérje kölcsön, könyvtárból elhozni ( és cáfoljon rám, mennyire nem erről szól a könyv ) , mert érdemes, és valóban épít mind szellemileg mind lelkileg.

 

                               not4me

Szólj hozzá